Med en ägare som en gång i tiden började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare, som sen startade och framgångsrikt drev inredningsföretaget Svensk Inredning i över 30 år, så signalerar självklart inredningskoncept och mat äkta hantverk.

Det ska vara en restaurang med ett personligt tilltal där kärleken för hantverket står i fokus och där goda grannar och levnadsglada stockholmare kan mötas, säger Torbjörn Blomqvist ägare av Restaurang Hantverket och Stockholm Meeting Selection.

Köksmästare är Stefan Ekengren, som går under det hedersvärda namnet ”världens äldsta kock”. Stefan är en känd kockprofil och aktiv kommunikatör, han har bland annat drivit Bloggen Kökstugg på Besöksliv, är krönikör i Gourmet och har gett ut kokboken Husman: Alla dom klassiska rätterna (och några bortglömda).

I matsalen vill vi att mat, inredning och hela upplevelsen andas det fina hantverket. Det är det vi lever för: att laga god mat lagad från grunden med hjärta, själ, handgripligen med våra flinka händer, precis som alla riktiga hantverkare jobbar. Nu tar vi kraft och inspiration i det här och skapar en meny med många intressanta maträtter att välja på, lättillgängligt och enkelt.

”Hur många olika rätter kan man då ha? Min tanke var många! Känner själv ibland att det inte finns så mycket att välja på och jag kom då inte på fler, men sådär  20-25 ”maträtter”  fick det bli (ordet mellanrätter tar vi inte i vår mun, ”maträtter” är det.) Det är en rak meny, plocka och välj fler rätter eftersom att samtliga rätter är av lite mindre storlek, det går att göra det utan att ta ett sms-lån på vägen hem från restaurangen” säger Stefan Ekengren, köksmästare och skapare av nya Hantverket. Stefan Ekengren Köksmästare på Restaurang Hantverket Restaurangchef Josefin Carlsson brinner för att utveckla och skapa upplevelser för sina gäster. ”Min ambition är att tillsammans med resten av teamet leverera en restaurangupplevelse som berör gästen och som skapar diskussioner både under och efter ett besök på Hantverket” säger Josefin, restaurangchef på Hantverket. Josefin Carlsson Restaurangchef

Restaurang Hantverket ingår i Stockholm Meeting Selection som även driver 9 andra hotell, slott och eventlokaler i Stockholmsområdet.

Läs mer om Stockholm Meeting Selection på www.meetingselection.se

AKTUELLT


GULDDRAKEN

Hantverket vinner Gulddraken 2019!
Vi är så stolta och tacksamma för detta prestigefulla pris som DN delar ut varje år.

Motiveringen lyder:
Med avstamp i den svenska mattraditionen gör teamet bakom årets vinnare i mellanklassen varje besök till ett härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen möts lekfullhet och kompetens och som gäst är det bara att dras med. Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.


Karin Franssons Mentorpris 2018 tilldelas Stefan Ekengren

Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket tilldelades Karin Franssons Mentorpris 2018 i samband med finalen av Årets Kock. Det är den första manliga kocken som får priset. År 2012 instiftade Årets Kock detta pris uppkallat efter Karin Fransson som syftar till att belöna mentorer som i sitt arbete och ledarskap bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

Juryns motivering: Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär. Läs hela vårt pressmeddelande här


5/5 I DN KROGTEST

Vi är så stolta över vår senast krogrecension i DN på stan: Det syns att personalen på restaurang Hantverket trivs. Lekfullheten och trivseln förs vidare ut i matsalen, konstaterar Krogkommissionen och delar ut en femma i betyg. Läs hela recensionen här:


Restaurang Hantverket är Årets Arbetsplats 2017

Igår vann Restaurang Hantverket det hedervärda priset som ”Årets Arbetsplats” på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm. Restauranggalan är det årligen återkommande evenemanget där förebilder, inspiratörer och innovatörer i alla delar av restaurangbranschen lyfts fram och hyllas.