FUJI6591

Nu växer Restaurang Hantverket till ”kvarteret Hantverket”

Nu storsatsar vi på Hantverket och utökar vår verksamhet genom att förvärva butikslokalen vägg i vägg, samt grannrestaurangen på Sturegatan 19. Därmed kommer Restaurang Hantverket omfatta restaurang, bar, nytt kök, bageri och en helt ny mötesplats för event, catering och privata sällskap. 
 

-Vi har länge velat utöka verksamheten då efterfrågan på att besöka Hantverket bara växer. I samband med nyförvärvet kommer vi att bygga nytt kök, bageri och en ny mötesplats för privata middagar och events i lokalen på Sturegatan 17-19. Det innebär att Hantverket nästan blir ett helt kvarter, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Restaurang Hantverket och Stockholm Meeting Selection.
 

Nu påbörjas renoveringen och ”Hantverkifieringen” av den nya restaurangen på Sturegatan 19. Under perioden slutet av maj till sista september kommer vi flytta upp Restaurang Hantverket till hörnet av kvarteret och blir då Hantverket på hörnet, under tiden renoveras köket på Hantverket. Till hösten kommer Hantverket flytta tillbaka till sin riktiga lokal och den nya restauranglokalen på hörnet blir då en fest & eventlokal för privata sällskap och catering. 
 

 

 

-Jag ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet och bygga ett riktigt drömkök, då vi har ett stort tryck och intresse av catering, privata middagar och events. Oavsett om man besöker oss som restauranggäst, bokar en fest eller beställer catering så kommer kärleken till mathantverket att kännas igen i allt vi gör, säger Stefan Ekengren, köksmästare och delägare i Restaurang Hantverket.
 

Under förra året så nyöppnade vi vår mötesplats Sturegatan 15 Möten & Event by Hantverket som har fått ny design och inredning som harmoniserar med Hantverkets miljö. Här finns 4 mötesrum samt lobby och lounge för mingel och events.

Sedan vi öppnade Restaurang Hantverket har vi fått utmärkelser från Gulddraken, Årets arbetsplats, samt ett flertal nomineringar och tidigare i år tilldelades Stefan Ekengren, Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Vi ser fram emot att få denna chans att utöka verksamheten ytterligare.

WEB_Hantverket-Logotyp-Monogram-Guld_ikon

Öppettider

  1. måndag
  2. tisdag
  3. onsdag
  4. torsdag
  5. fredag
  6. lördag
  7. söndag Stängt


Från den 8 juli tar lunchen sommarlov. Vi öppnar som vanligt igen den 12 augusti.